Ggz-instellingen wisselen digitaal documenten uit met rechtbanken Amsterdam en Overijssel

Vanaf 14 oktober 2024 is het voor 4 ggz-instellingen mogelijk om bij de rechtbanken Amsterdam (Arkin) en Overijssel (Tactus, Dimence en Mediant) digitaal stukken uit te wisselen via het webportaal 'Mijn Rechtspraak' in verplichte zorgzaken binnen Familie & Jeugd. De ggz-instelling logt in als organisatie met e-herkenning en heeft via het webportaal altijd een actueel overzicht van het digitaal zaakdossier en bijbehorende stukken.

Toegang via webportaal Mijn Rechtspraak

Door via het beveiligde webportaal 'Mijn Rechtspraak' in te loggen, krijgen ggz-instellingen toegang tot digitale dossier(s) met alle bijbehorende stukken. Alle stukken staan direct op één plek in een overzichtelijk en volledig digitaal dossier. Digitaal procederen biedt een snelle en meer eenvoudige toegang tot de Rechtspraak en is alleen mogelijk via het webportaal Mijn Rechtspraak.

Digitale Toegang

Digitale toegang is onderdeel van digitalisering binnen de Rechtspraak. De Rechtspraak realiseert de komende jaren eenvoudige digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor juridische professionals.



Bron: Rechtspraak.nl via Alle landelijke actualiteiten

Bel mij terug

Bel mij